Старши треньорът на Спартак (Варна) Тодор Киселичков и наставникът на Черно море Илиан

...
Старши треньорът на Спартак (Варна) Тодор Киселичков и наставникът на Черно море Илиан
Коментари Харесай

Toдор Киселичков: Лично аз желая феърплеят да възтържествува в родния футбол

Старши треньорът на Спартак (Варна) Тодор Киселичков и наставникът на Черно море Илиан Илиев дадоха взаимна конференция, на която споделиха упованията си преди дербито на града.

Надявам се двата тима да изиграем добър мач, да стане представление и по-добрият да победи. За нас е чест и привилегия, ще се подготвим по най-хубавия метод за мача. Нека след мача да имаме достойнството и силите да се погледнем в очите и да бъдем обнадеждени ", стартира Киселичков.

" Според мен няма кой знае какъв брой разнообразни неща и нюанси сред бургаското и варненското дерби. Никога положението на двата тима не е било водещо. Предполагам и във варненското е по този начин. Ентусиазмът е огромен. Доста години не е имало подобен мач. Най-важното е да има феърплей, да има доброжелателност, да има футбол ", добави експертът.

" Черно море е извънредно добър тим. Излишно е да им върша реклама на тима и треньора. Господин Илиев притегля чужденци на положително равнище. Играят добър футбол, пресират. Изключително добър тим ", сподели още наставникът на " соколите ".

Той разяснява и съдийските решение в мачовете на Спартак от началото на сезона: " Ясно е на всички, че в някои от мачовете мощно се усещаме ощетени. Лично аз искам феърплеят да спечелва в родния футбол и главните лица да са треньорите, футболистите и почитателите. Трябва да държим тези хора (б.р. - съдиите) встрани и да не им обръщаме толкоз внимание ".

" Мога да приказвам за публиката на Спартак. От малко време съм тук, само че като футболист съм усещал поддръжката им. Призовавам и в събота да бъдат този играч, който ни е необходим и да поддържат с всички цивилизовани дейности. Те са нашият 12-и състезател и с всеки мач го потвърждават ", продължи Киселичков.

" Не мога да кажа, че някой твърдо ще пропусне дуела. Имаме хора с болежки, само че се надявам, че ще са разполагаем за мача. Срещали сме такива тимове. Ще преценим и съответно за този мач по какъв начин ще подходим. Не си мислете, че желаеме като вземем топката да им я върнем незабавно. Нека забележим какво ще поднесат двата тима и тогава да разясняваме ", приключи той.
 Илиан Илиев преди дербито: Ако е някой от нашите съдии, които свирят всяко пипане, ще стане безпорядък
Илиан Илиев преди дербито: Ако е някой от нашите съдии, които свирят всяко пипане, ще стане безпорядък

Сблъсъкът е в събота от 15:15 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР